Linear Tube Audio er nu på demo. Rørforstærkere uden udgangs transformatorer og skyhøjt strømforbrug

Efter et mindre forsvindingsnummer under US Goverment Shutdown er LTA ZOTL 10 landet i vores show room. Forsvindingsnummeret kostede LTA en amp. Håber den "nye" ejer bliver ligeså glad for den som vi er blevet for vores. Vi har taget modellen hjem med den relæ styret fjernbetjente volumenkontrol. ZOTL 10 benytter følgende rør 4 x EL 84 i udgangen og 2 x 12AT7s samt 2 x 12AU7s i indgangen . Da den har auto bias er det oplagt for tube nørder at teste diverse nye som NOS typer.

Strømforsyningen er i et separat kabinet.

Kort fortalt er ZOTL princippet en røreffektforstærker uden de obligatoriske udgangs trafoer. Det er et design fra David Berning's hånd og et design han udtog et omfattende patent på. Berning og enkelte andre ved, at det vi kalder rør sound ikke stammer fra rørene med udgangstrafoerne. "Sounden" er et produkt af de elektriske fejl, der opstår når man fordrer trafoerne med signalet fra udgangsrørene. OTL (output transformer less) har været benyttet og vider udviklet af bla. Julius Futterman, Giovanni Mariani og Harry Rosenberg. Men der skulle mange rør til, masser af strøm, heftige strømforsyninger og man skulle drive rørene ret hårdt for, at få et brugbart resultat. Det resulterede i ret ustabile forstærkere, et stort og dyrt rørforbrug for ikke at tale om den tilhørende høje elregning. Derudover og selv om de ikke havde nogle udgangstrafoer så var det nogle tunge sataner. Varmeudviklingen var enorm.

David Berning udviklede så ZOTL og endte op med forstærkere med en lav udgangsimpedans, ikke overfølsom for højttalernes impedanser, meget lang levetid på rør (30000 timer), lav varmeudvikling, lette strømforsyninger og et væsentlig bredere frekvensområde, der normal er begrænset af netop udgangstrafoerne. Forstærkerne bevarer deres linearitet uanset belastning.

ZOTL og dermed LTA's amps er uhyre hurtige/transientvillige og leverer en gennemsigtighed i hele det hørebare område som er skræmmende i alle planer. Lyden karakteriseres som værende organisk. Man skal simpelthen høre det for at tro det.

LTA's amps er faktisk hele David Bernings portofølje fra ca 2008 hvor han lagde dem på hylden. Ønsket var, at tage ZOTL videre og arbejde med andre koblinger. I dag bygger David Berning ZOTL amps hvor de danske tipsmiddler vil være en god hjælp - de er hundedyre. Men LTA har fået retten til, at genoptage produktionen og det er så sket således, at David Berning er med på side linien da de reviderede produkterne. De nye amps vi ser nu er med David Berning som medkonstruktør.

Berning byggede en headphone amp - MicroZOTL - der også kunne agere som preamp og sågar som en integreret amp på hele 2 x 1 watt. Men det fungerede rigtig godt på effektive højttalere. Efterspørgslen fortsatte efter parkering af porteføljen og i 2015 kom LTA så på banen med en revideret MicroZOTL. Siden er det gået slag i slag.

Linear Tube Audio debutere i EU hos Audio Fidelity og vi ser så sandelig frem til et spændende samarbejde med vores kollegaer i resten af EU.

Som nævnt har vi nu ZOTL 10 på demo. Priserne starter fra kr. 27195 og ender på kr. 29395,- hvor der her medfølger en remote, som styrer mute og en volumenkontrolen, der opbygget med relæer og Dale præcisions modstande. Vi har sidstnævnte model på demo.

Tjek vores web for mere info. Vi er i gang med, at beskrive ZOTL i detaljer og bringer snart info i vort Why-Fi bibliotek. Har du spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til, at kontakte os. Demo efter aftale.

Seneste info...........