Holo Audio

Holo Audio ejes af Jeff Zhu. Det er altid en fornøjelse, at stifte bekendskab med nye produkter fra hans firma. Holo Audio byder i dag på 2 DAC (Digital/Analog Converter) enheder. Den nyeste Cyan og så Spring.

 

Med disse 2 enheder er firmaet for alvor placeret på det spraglede tapet over seriøse udbydere af DAC's i reference klassen. Men til en pris hvor alle kan være med. Man benytter ikke et konverter chip set fra diverse IC fabrikanters hylde (intet ondt om dem). Men det forholder sig nu sådan, at R2R løsningen har vundet manges ører og hjerter - der er bred enighed om at lyden er betydelig mere analog, 3 dimensional og rummelig.

 

Princippet er kendt for, at koste en halv Storebæltsbro og det er da også primært hos de dyre High End fabrikanter man finder R2R. Holo aka Jeff Zhu har udtaget et patent på hans måde, at bygge en R2R konverter. Dette patent bevirker, at Holo faktisk har den bedste liniaritet når man sammenligner med de dyre maskiner men også, at de kan bygges til mere jordnære priser. I Spring modelerne er der en dedikeret konverter til PCM og en til DSD formatet. Og som de eneste p.t. er det ikke et DSD signal som konverteres til PCM og så havner i konverteren. DSD signalet har sin helt egen konverter.

 

Med den "lille" nye Cyan medfølger en remote og konverteren er egentlig en dedikeret  hovedtelefon amp men kan benyttes som en preamp og byder på både XLR og RCA outputs. Spring har ingen remote- Begge kan køre med eller uden oversampling (NOS) både i DSD og PCM mode. Faktisk er R2R den teknologi man benyttede i et chip format da Philips lancerede den første CD afspiller - en chip der hedder TDA 1540 og som på papiret håndterede 14 bits opløsning. Der er 16 bit data sæt på en compact disc plade. Begge Holo maskiner yder mere end 24 bits opløsning og vil derfor kunne udnytte denne opløsning fra de streaming tjenester som tilbyder sådanne filer.

Begge maskiner kan opgraderes hvis firmaet formår, at forbedre deres algoritmer. Disse kan så uploades til maskinen. I disse enheder er det faktisk hardwaren, der så opdateres eller udnyttes endnu bedre.

icon-ha-100x100.png
Spring Level1,2,3 front
spring2-Level2
Cyan front
Spring Level1,2,3 Back
Spring2-Level 1
Cyan back
spring2-Level2
spring2-Level 2
Cyan inside
Hole Audio Spring & Cyan remote
Uden og med oversampling

Som en af de få på markedet modtager de også data via i2S formatet. Dvs. man springer konverteringen til s/pdif, AES/EBU eller TOS over. Datastrømmen fra din cd transport eller netværks streamer ryger direkte ind i konverteren hvis de altså har sådan en indgang.